Reportage in Brandpunt over kinderen met onduidelijk geslacht

Brandpunt maakt reportage over kinderen met onduidelijk geslacht

Dinsdag 26 april (dus morgen) zendt Brandpunt de reportage over DSD (Disorders/Differences in Sex Development) uit. Het gaat hier om kinderen waar het geslacht bij de geboorte niet duidelijk is. Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis heeft een expertisecentrum voor DSD. Het doel van de reportage is om duidelijk te maken dat deze conditie bestaat. In de reportage komt naar voren hoe de medische wereld de afgelopen jaren anders is gaan kijken naar hoe deze kinderen moeten worden behandeld. Ga je opereren? Hoe begeleid je ouders die dit meemaken? 

In de reportage zitten twee verhaallijnen: de medische kant van kinderen met een onduidelijk geslacht en de psychologische/ethische kant. Voor de reportage zijn Hedi Claahsen (kinderarts), Barbara Kortmann (kinderuroloog) en Chris Verhaak (medisch kinderpsycholoog) geïnterviewd.

Brandpunt wordt uitgezonden op NPO 2, om 20:25 uur.


groet, Joke Gorter